tiistai 6. huhtikuuta 2010

Jalostusnettiä

Juhlat on taas juhlittu ja palattu arkeen. Ulkona sataa kaatamalla vettä ja lenkkeily koirien kanssa metsässä on yhtä juhlaa... Lunta on vielä sen verran, että kumisaappaan varret juuri riittävät. Lotta ja Masa saavat todellista lihaskuntotreeniä, kun yrittävät selvitä mukana.

Selailin SKL:n jalostusnettiä ja viimeisiä terveystutkimustuloksia. Tulos oli juuri niin masentava kuin on päiväkin: Silmätarkastettuja westejä tänä vuonna 50, joista 11:sta on huomautettavaa silmissä (siis yli 20%)! Näistä peräti 9 on kaihitapauksia, 6 todettua ja 3 epäilyttävää.

Katsoin lisäksi syntyneet pentueet ja totesin, että uroksella, josta kysyin WK:lta kirjeessäni, oli pentumäärä ylittänyt sallitun, vaikka minulle vastauskirjeessä vakuutettiin, että näin ei kävisi.

Pääsiäisen aikaan osuin tv:n ääreen, kun nelosella keskusteltiin SKL:n uudesta jalostusstrategiasuunnitelmasta. Ko. ohjelmassa haastateltiin kasvattajaa, joka oli tuohtunut, kun hänen "huippu-uroksellaan" ei saisi enää teettää pentuja (uroksella nyt 8 pentuetta), jos SKL:n suunnitelma toteutuisi. Ei oikein käynyt selväksi, miten ko. uros oli niin erinomainen, että sillä vielä noiden pentueiden jälkeenkin olisi jotain annettavaa rodulle. Ohjelmassa annettiin ymmärtää, että tämä oli kasvattajien kanta. Todellisuudessahan kanta on SUKOKA:n. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka suuri osa kasvattajista kuuluu SUKOKA:an.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti