keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Wappu ja Waltsu tarkastuksessa

Kävimme perjantaina Vapun kanssa eläilääkärillä polvitarkastuksessa. Hän luokitteli oikean polven patella luksaation asteikolla 2. Rentona ollessa polvi lähti paikaltaan, mutta heti kun Vappu jännitti lihaksiaan, polvi oli aivan tiukka. Koska polvi ei ole oireillut mitenkään eikä sitä liikkeessä huomaa, päätettiin, ettei leikkaukseen ole tarvetta ainakaan tässä vaiheessa. Myös agilityura saa jatkua kuten tähänkin asti. Kotihoidoksi saatiin hyvän lihaskunnon ylläpitäminen, painon pitäminen normaalina ja mattoja liukkaille lattioille.

Kyselin syytä patellaluksaatioon, olihan koira vuoden iässä terveeksi tarkastettu. Ell:n arvio oli, että Vapun niukat takakulmaukset ovat riski, jonka sitten on laukaissut jokin tapaturma, jossa polvilumpio on mennyt ensimmäisen kerran paikaltaan. Kun katselin tuota pientä sähköjänistä ja sen menoa ell:n käynnin jälkeen, oli vaikea uskoa, että polvessa on vikaa :) Sillä vauhdilla on myöskään ihmettele, jos jotain tapaturmia saattaa sattua ;)

Samalla keikalla Waldolle tehtiin viralliset lonkka ja kyynärtarkastukset: Arvio lonkista A/B ja kyynärät 0. Selkä Waltsulta on terveeksi kuvattu välikuvissa 6kk:n iässä. Silloin todettu polvinivelen epänormaali ("lättänä") muoto ja nivelpinnan "harsuuntuminen" oli korjaantunut lähes kokonaan: Muoto oli muuttunut (meillä oli vanhat kuvat mukana) ja nivelpinta tiivistynyt. Arvio oli, että polvet eivät tule vaivaamaan ennen kuin vanhemmalla iällä, jos silloinkaan. Waldo siis jatkaa suojelutreeniä entiseen malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti