perjantai 26. helmikuuta 2010

Avointa keskustelua

Tänään sitten Westiekerhon pj soitti. Valitettavasti vain puhelimeni oli työpäivän ajan pois päältä ja vastaajassa oli (ja sielläpä se on tallessa vieläkin) viesti, jossa hän uhkasi oikeustoimilla, mikäli häneen kohdistuvaa herjausta ja mustamaalausta ei sivuilta poisteta. No en ajatellut poistaa mitään. Kaikki täällä julkaisemani on jokaisen tarkistettavissa jalostusnetistä ja pj:n kennel näkyy olevan edelleen Tunturisuden sivuilla.

Viestissään hän toivoi, että soittaisin, mutta mielestäni parempi ehdotus on tavata henkilökohtaisesti Westiekerhon kevätkokouksessa. Alunperin olin ajatellut jäädä kokouksesta pois, koska NPKH ry, jonka puheenjohtaja olen, on yksi Tampereen KV näyttelyn järjestäjistä (ko. näyttely on samana viikonloppuna). Sain kuitenkin seurakavereilta "luvan" olla pois näin tärkeän asian vuoksi :) Kokouksen esityslistan kohdassa "muut asiat" voisimme käsitellä lähettämäni kirjeen ja siihen liittyvän keskustelun.

Toivon, että kaikki kynnelle kykenevät tulevat osallistumaan tähän AVOIMEEN keskustelutilaisuuteen. Toivon myös, että siellä Westiekerhon edustajat eivät esiinny anonyymeinä. Ehkä voisimme viimein saada aikaiseksi rakentavaa keskustelua rodun nykytilanteesta ja sen tulevaisuudesta.

4 kommenttia:

  1. Olisi todella mukava jos westikerhon kevätkokoukseen tulisi mahdollisimman paljon rodusta ja sen tilanteesta kiinnostuneita ihmisiä, niin keskustelemaan kuin päättämään rodun asioista. Mitä enemmän on porukkaa paikalla, sen enemmän tulee aina keskustelua sekä uusia ideoita ja ajatuksia. Ne ovat aina tervetulleita sekä toivottavia. Yhdistyksen kokoukset ovat mielestäni se oikea paikka käydä avointa ja rakentavaa keskustelua, jos haluamme viedä rotuamme pitkäjännitteisesti eteenpäin. Meidän tulisi muistaa, että me jotka kasvatamme westejä, emme kasvata niitä vain itsellemme vain myös tuleville sukupolville. Tämä tarkoittaa viisaiden päätösten tekemistä nyt, puhdasta ilmapiiriä sekä monimuotoisuutta. Kevätkokoukseen siis kaikki keskustelemaan, rakentavasti ja avoimesti, kevätsiivouksen aika = )
    Ystävällisin terrieriterquin Kennel Unique One psta Jonna Tukiainen

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jonna kommentistasi, olen kanssasi täysin samaa mieltä :) Jotta mitään uutta voidaan rakentaa, täytyy entiset siivota alta pois.

    VastaaPoista
  3. Epäselvyyksien välttämiseksi; tarkennan vielä, että on hyvä puhdistaa ilmapiiriä, missä tällä hetkellä westejä kasvatamme. Yhdessä voimme viedä rotuamme eteenpäin ja saada hyvää tulosta aikaan. Mitä eriytyneempää ja hajanaisempaa rotuyhdistyksemme porukka on tai riitaisampaa, sen huonompaa se on rotumme kannalta. "Rakkaudesta rotuun" vaatii välillä toisten mielipiteiden hyväksymistä, koska kukaa ei ole täydellinen kasvattaja tai ihminen. Tarvitsemme ympärillemme avoimen ilmapiirin ja monimuotoisia westin harrastajia viemään rotuamme eteenpäin. Toivottavasti nyt on tullut aika nostaa asiat pöydälle, puhua ne avoimesti kevätkokouksessa ja tämän jälkeen haudata kaikki "sotakirveet" ja unohtaa menneet ja suunnata tulevaan. Kaikki teemme virheitä ja ne voidaan aina korjata. Antakaamme yhdistyksellemme ja rodun parissa touhuaville kasvattajille ja harrastajille sekä koirien omistajille yhdistys, josta he voivat olla ylpeitä. Tätä minä ainakin toivoisin ja sen puolesta haluan myös yrittää.
    Ystävällisin terrieriterquin Kennel Unique One psta Jonna Tukiainen

    VastaaPoista
  4. Kevätkokous olisi myös hyvä paikka kuulla hallituksen ja jalostustoimikunnan yksittäisten jäsenten kanta ko. kasvattajasitoumukseen ja sen sisältöön.

    VastaaPoista