keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Puolesta vai vastaan

Flussa kaatoi pariksi päiväksi sängyn pohjalle, mutta täältä sitä taas noustaan :)

Rotujärjestöissä puhutaan ja keskustelutilaisuuksia järjestetään tuon SKL:n jalostusstrategiaehdotuksen tiimoilta. Vain WK on hiljaa: ei mitään mainintaa nettisivuilla eikä kevätkokouskutsussa. Ilmeisesti tarkoitus on vanhan tavan mukaisesti käsitellä asia hallituksessa ja lähettää ko. tuotos sitten Kennelliittoon koko rotujärjestön nimissä. Luulisi näin tärkeän asian kiinnostavan rotujärjestöä, varsinkin, kun siinä on rodun kannalta monta hyvin "kipeää" kohtaa.

Kävin allekirjoittamassa adressin SKL:n jalostusstrategiaehdotuksen puolesta osoitteessa
http://www.adressit.com/pro_skl

Suomen Koirankasvattajat ry:n vasta-adressi löytyy osoitteesta
http://www.adressit.com/sukoka

Olen pitkään miettinyt SUKOKA:n liittymistä, mutta tämä kannanotto kyllä selvensi asian; meillä ei ole yhteistä säveltä.

Adressista poimittua:
"Ehdotelman mukaisena toteutuessaan SKL:n jalostusstrategiaesitys vain vaikeuttaa suomalaista vastuullista ja kansainvälisesti arvostettua puhdasrotuisten koirien jalostusta. Kotimaiset koirankasvattajamme ovat jo nyt rotujen terveyden, luonteen sekä geneettisen monimuotoisuuden huolehtimisessa maailmalla omaa luokkaansa."
 - en toki kiellä, että monessa asiassa ollaan meillä Suomessa edellä, mutta ongelmien kieltäminen ei kyllä johda mihinkään

"Ohjelman tulee olla puhdasrotuisten koirien terveyttä ja geneettistä monimuotoisuutta monipuolisesti turvaava ja realistinen. Hyvä strategia tarjoaa yleiset suuntaviivat tulevaisuuden kasvatuksen tavoitteille lisäämättä loputonta lupien, testien ja kustannusten viidakkoa. Hyvä strategia ymmärtää myös, ettei koirankasvatus ole pelkkää tilastotiedettä."
 - tämä särähti korvaan erityisesti: mitähän lupia, testiä ja kustannuksia mahdetaan tarkoittaa? Jättämällä yhden näyttelyn väliin ja varaamalla 10min aikaa, olisi esim. westien terveystarkastukset hoidettu. Ja jos tuo luonnetestivaatimus toteutuisi, veisi se sen toisen näyttelyn hinnan, n. 35E. SKL:n rekisteröintimaksut tulevat joka tapauksessa.

"Uutta strategiaa laativasta toimikunnasta on löydyttävä osaamista ja kokemusta pitkäaikaisesta koirankasvatuksesta ja -jalostuksesta. Esitämme SKL:n jalostustieteellisen toimikuntaan kasvattajia ja kasvattaja-ulkomuototuomareita"
- entä esim. luonnetestituomarit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti