maanantai 22. maaliskuuta 2010

Valtakirjoista

Olin päättänyt, että käsittelen ko. kokousta vain positiivisessa hengessä, etenkin, kun WK:n puheenjohtajan kanssa tervehdimme eilen aivan ystävällisessä hengessä Tampere kv:ssa (ja tämä ilman sarvia ja hampaita).


Koska kuintenkin kokouksen sihteeri ja WK:n halliuksen jäsen tuo asian tässä hengessä esiin (kommentti aiemmin), en voi kuin jatkaa samalla linjalla.


Ensimmäkin: ei tarvitse HUUTAA (CAPS ON), ymmärrän muutenkin. Toiseksi: tuollaiset alentavat ilmaukset kuin "jos viitsit", eivät kuulu rakentavaan keskusteluun.


Kokouksessa myönsin rehdisti erehtyneeni mainitsemani "härdellikokouksen" suhteen, mutta en asian (olen sen nyt tarkistanut). Muistelemani kokous oli se toinen "härdellikokous", jossa NV oli nykyisen WK:n puheenjohtajan vastaehdokas ja tuli silloin valituksi. Siinä kokouksessa valtakirjat tarkastettiin ennen kokousta. Se ei siis ollut se (muistaakseni edellinen syys-) kokous, jossa SL tuli valituksi (silloinkin nykyinen pj vastaehdokkaana ja josta kerrot kommentissasi).

Olen toki viitsinyt tarkistaa: Jos yhdistyksen säännöissä sanotaan, että valtakirjat tarkastetaan/voidaan tarkastaa ennen kokousta tai siitä ei ole mainintaa, niin asia on OK (ninkuin kerroit, jotkut yhdistykset näin tekevät). Mutta WK:n sääntöjen mukaan ne tarkistetaan kokousessa. Yksikään "vakiintunut käytäntö" ei mene sääntöjen edelle: Säännöt on hyväksytty yhdistyksen kokousessa, "käytäntö" ei missään. Tämän olen siis tarkistanut PRH:lta.


En ymmätänyt kohtaa "kiirehtimällä saattaa joku ei-jäsen saada äänioikuden ja kokous voidaan mitätöidä sen vuoksi". WK:n säännöistä: "Kokouksissa on jokaisella yksityisellä henkilöjäsenellä 6§:ssä mainituin poikkeuksin, yksi ääni, jota hän voi käyttää läsnäolevana tai hänen valtuuttamansa jäsen voi edustaa häntä valtakirjalla." Jäsenyys toki tarkastetaan ennen kokousta.


Jos siis asiaan halutaan muutosta, tulee sääntöihin tehdä muutos. Tämä vaatii yhdistyksen kokouksen hyväksynnän, sen jälkeen PRH:n ja SKL:n hyväksynnät ennen voimaan tuloa. Samassa yhteydessä kannattaa varmaan katsoa, myös muut mahdolliset muutettavat sääntökohdat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti